Skydda ditt garage med en säkerhetsdörr

Om du har många dyrgripar i ditt garage vill du säkert skydda dem väl. Ett sätt att göra detta är att installera en säkerhetsdörr. Men det är också viktigt att tjuvarna inte kan ta sig in på andra sätt.Garageport

Vad har du i ditt garage? Många av den här sajtens ägare har riktiga ögonstenar där inne, och det handlar inte alltid om ekonomiskt värde. Det emotionella värdet kan många gånger vara minst lika stort. Oavsett vilken typ av värde det rör sig om förvaras dyrgriparna bäst bakom en säkerhetsdörr. Att bryta upp en sådan dörr tar ungefär 20 minuter. Det låter inte mycket, men det är 80 gånger längre tid än vad det tar att bryta upp en vanlig ytterdörr. Detta berättar Sveriges radio.

Dörren är inte allt

När det handlar om inbrottsskydd är det viktigt att tänka på att det totala skyddet aldrig kan bli starkare än den svagaste länken. Om dörren är stark, men väggen svag, kan det hända att tjuvarna gör hål i väggen istället. Detta hände tidigare i år i Skärholmen i södra Stockholm, där mansmottagningen blev av med receptfria läkemedel och datorer som inte går att använda utan kort som utfärdats av landstinget.

– Det är såklart jättetråkigt, vi försöker göra gott och ta hand om alla män på södra sidan och så händer det här. Och det är klart att vår personal påverkas. Men vi ska se över säkerheten tillsammans med centrumledningen, säger Erik Gustavsson.

Det är också viktigt att fönstren är inbrottssäkrade. Om du ska bygga ett nytt garage behöver du kanske inte fönster över huvud taget.

Vissa orter i landet är mer utsatta än andra. Och det handlar inte bara om Stockholms förorter.  I Värmland har inbrotten ökat kraftigt i bl.a. kommunerna Kristinehamn och Forshaga, vilket du kan läsa mer om här.