Container för byggmaterial vid vägarbeten

Om det planeras byggarbeten eller vägarbeten är det viktigt att förvara verktyg och material säkert. Det sker fler olyckor än vad man kanske tror, och dessutom kan stölder innebära stora ekonomiska förluster.

 

I sommar är det rekordmånga vägarbeten på gång i Stockholm eftersom staden fortsätter att växa. Dessa kommer innefatta att det blir svårare att ta sig både in till och från stan på grund av köbildningar. Mycket gammal infrastruktur som broar, vägar och annat ska byggas ut eller om. Under vägarbeten blir det lätt rörigt och det är viktigt för alla företag som sköter byggen att underlätta för trafikanter. Detta kan man göra genom att se till att förvara fyllning och vägmaterial i en container. På så sätt hålls bygget organiserat och man slipper oroa sig för olyckor. Man ska dock tänka på att hålla containern på ett säkert ställe och vara försiktig vid frakt då de kan lasta upp emot tio ton. Exempelvis skriver JP.se om att en lastbil tappade en container på en bil i Norrköping, vilket gjorde att fem personer fick föras till sjukhus. Trafikanter bör därför vara försiktiga vid vägarbeten. Som bilist ska man helst undvika de sträckor som är allt för påverkade av vägarbeten, då olyckor ofta sker vid trängseltrafik och köer.

 

Fler användningsområden för en container

 

  • Verktygsförvaring. För den som använder verktyg och annat material som är värt mycket pengar kan det vara en stor fördel att hyra en container att förvara dessa i. Dels skyddar man obehöriga från att få tag i verktygen och skada sig och dels förhindrar man att något stjäls. Oftast är det elmaskiner och elverktyg som blir stulna, skriver Mitti.se. Detta beror på att de enkelt kan säljas vidare. Dock kan även material som metall stjälas. Sammanlagt uppgår stölderna årligen till miljontals kronor.
  • Skräpförvaring. Att samla allt skräp i en container för att sedan enkelt kunna frakta bort det är en bra idé. Vid vägarbeten sker ofta olyckor genom att vassa föremål ligger framme. Främst handlar det då inte om förbipasserande människor utan om byggarbetarna själva. Enligt en artikel i Metro dör en byggarbetare varje månad till följd av osäkra arbetsmiljöer, vilket är den största anledningen till varför man ska fokusera på säkerheten.