Bygg ditt drömhus med odlingsmöjligheter

Finns det ett hus som bara finns i dina drömmar men som du längtar efter att bo i? Kanske drömmer du också om ett vackert växthus där du kan odla dina egna grönsaker och blommor? Varför inte ta saken i egna händer och skapa precis den bostad du vill ha? Med rätt redskap kommer det hela att gå lättare än vad du tror.

Visste du att det finns en mängd maskiner och redskap som gör byggandet mycket enklare? Behöver du bereda mark på din tomt är till exempel en minigrävmaskin ett perfekt redskap. Den är lätt och smidig och kan skötas av en lekman. Om det låter bra så köp minigrävmaskin hos Zeppelin-cat.se. De har mängder av olika anläggningsmaskiner och håller bra priser. Visst är en minigrävmaskin en ganska stor investering, men du kan ha mycket nytta av den även när huset är klart, till exempel när det är dags att dränera.

Det här kan du göra med en minigrävmaskin

  • Anlägga mark
  • Anlägga odlingsland
  • Dränera
  • Gräva diken och dammar

Börja med att leta tomt och söka bygglov

När du bestämt dig för att bygga ett hus och ett växthus är det första du behöver göra att leta reda på en lämplig tomt. När du skaffat en tomt behöver du sedan söka bygglov. Kontakta din kommun och berätta vad du vill göra så hjälper de dig. Här kan du också läsa om de regler som omgärdar bygge av växthus. Ska du bygga ett litet växthus krävs oftast inget bygglov, men det är bra att kolla upp vad som gäller ändå. Vill du istället bygga en sån här spektakulär byggnad gäller det att följa alla byggregler ordentligt. Orkar du inte bygga själva växthuset själv? Då kan du köpa ett. Allt du behöver göra då är att bereda marken med din minigrävmaskin. Här kan du läsa om goda råd till dig som vill köpa ett färdigt växthus.

Bered marken

När du har en tomt är det dags att bereda marken. Det gör du enklast med din grävmaskin. Med den kan du göra allt från att jämna till markytan till att dika och bygga dammar. Du har alltså stor makt över hur du vill att din tomt ska vara utformad. Din minigrävmaskin kan du med sedan med fördel använda för att anlägga land och plantera träd.